Vrhunski športniki

Prehranska podpora športnika je najbolj učinkovito podporno treninško sredstvo, ki športniku omogoča, da  z energetskim in hranilnim vnosom, ki ustreza presnovnim zahtevam njegove športne aktivnosti, zavaruje svoje zdravje in omogoči organizmu optimalno regeneracijo in adaptacijo na vadbene dražljaje.

Vrhunski športnikiZdravje je za vrhunskega športnika ključnega pomena. Le zdrav športnik lahko učinkovito vadi in razvije vrhunskost na svojem športnem področju. Ker so presnovne zahteve vrhunskih športnikov različne in se spreminjajo z obdobji treninga poteka prehranska obravnava individualno. Zajema natančno analizo dejavnikov,  ki vplivajo na prehrano športnika in njegovo zdravstveno stanje. Za uspešno izdelavo prehranske strategije je pomembeno da z vrhunskim športnikom razvijemo partnerski odnos. Le z natančnimi in objektivnimi povratnimi informacijami lahko vzpostavimo  takšno prehransko strategijo, ki bo za športnika najbolj uspešna, tako v zdravstvenem kot tekmovalnem smislu. Pri vrhunskih športnikih uvajamo tudi koncept treninga prebavil, ki jim omogoči da je vnos hranil med vadbo in tekmovanji optimalen

Priporočene storitve:

•    izdelava prehranske strategije z analizo osnovne in športne prehrane (prehranski dnevnik, prehransko svetovanje, učenje induvidualnega prilagajanja jedilnikov)
•    spremljanje presnovnega stanja športnikov z laboratorijskim preiskavami krvi (glede na fazo vadbe in zdravstveno stanje)
•    meritve učinkov prehranske strategije na sestavo telesa z metodo bioimpedančne meritve sestave telesa.
•    konzultacije  o specifičnih zdravstvenih problemih, ki spremljajo telesne aktivnosti