Storitve

Storitve Insinergije sledijo izkušnjam večletnih opazovanj in strokovnim raziskavam v vrhunskem športu in zajemajo vse najpomembnejše komponente zdravega pristopa k športnemu življenju.

Najprej se posvetimo posameznikovemu psiho-fizičnemu stanju na dan, ko se odloči spremeniti način življenja ali izboljšati športne dosežke. Na osnovi rezultatov vseh preiskav določimo realne cilje posameznika, ki jih bomo dosegli skupaj s pravilno prehrano in vodeno vadbo. Rezultate in napredek vseskozi spremljamo in prilagajamo, da skupaj sledimo in uresničimo zastavljene cilje. 

Katere storitve vam ponujamo v Insinergiji?

1. Meritve

Pred pripravo programov prehranjevanja in vadb je pomembno, da spoznamo stanje v katerem se posameznik trenutno nahaja. Z meritvami spoznamo tako stanje telesa na fizični ravni, kot stanje človeka na celični in hormonski ravni. Z meritvami spreljamo napredovanje in učinkovitost pripravljenih prehranskih programov in vadb.

•    Meritve sestave telesa (meritve sestave telesa, ki temeljijo na podlagi meritve električne prevodnosti tkiv)

•    Laboratorijske meritve (osnovne in zahtevnejše laboratorijske preiskave) 

 

2. Analize

S strokovno pripravo in analizo prehranskega dnevnika dobimo globlji vpogled v prehranske navade posameznika. S pregledom navad prehranjevanja identificiramo slabosti  in nato poskrbimo, da telo pri športni aktivnosti prejme dovolj hranil za doseganje najboljših rezultatov, hkrati pa ohranjamo in izboljšujemo zdravje telesa.

•    Analiza prehranskega dnevnika (vodenje prehranskega dnevnika in strokovna analiza prehranskih navad)

 

3. Svetovanja

Strokovnjaki zbrani v Insinergiji vam svetujejo na osnovi dolgoletnih izkušenj v športu, medicini in športnem prehranjevanju. Posamezika spremljamo in ga vodimo od sprememb prehranjevalne navad do prvih ocen napredka pri športnih dosežkih.

•    Športno prehransko svetovanje (svetovanje in izobraževanje, sestava individualnega jedilnika in svetovanje o prehranskih dodatkih)

•    Športno prehransko svetovanje – kontrola (kontrola izvajanja prehranskega programa za oceno uspešnosti)

•    Izdelava individualne prehranske strategije (ocena trenutnega stanja, izdelava načrta za dosego željenih ciljev)

•    Svetovanja in konzultacije o specifičnih zdravstvenih problemih, ki spremljajo telesne aktivnosti (individualna obravnava posameznikavih (športnih) aktivnostih in preprečevanje možnih negativnih posledic)

 

4. Priprava programov in vodenje vadb

•    Programi individualne telesne vadbe, ki vključujejo tudi ustrezno prehransko podporo (skupaj s strokovnjaki različnih športnih vadb izdelamo in vodimo program telesne vadbe, prilagojen željam in sposobnostim posameznika)