Strokovna ekipa

Strokovnjaki Insinergije združujejo dolgoletne izkušnje vrhunskega športa in reševanja  zdravstvenih problemov športnikov v vseh pogojih, tekmovalnega in rekreativnega športa ter zdravljenju bolnikov. V ekipi Insinergije najdemo vrsto priznanih zdravnikov, športnikov, trenerjev, fizioterapevtov in drugih dobrih ljudi.

Sodobna strokovna spoznanja in dolgoletne izkušnje na področju klinične prehrane in zdravstvenih težav športnikov in bolnikov, osebne izkušnje ter tudi strokovne povezave z drugimi vrhunskimi športnimi strokovnjaki v Sloveniji nam omogočajo optimalno podporo zdravju med športno aktivnostjo.

Dr. NADA ROTOVNIK – KOZJEK

Dr. Nada Rotovnik - Kozjek

Zdravnica, športnica in vodja ambulante za klinično prehrano na Onkološkem inštitutu, specialistka na področju športne prehrane. Specializirano se ukvarja s področjem klinične prehrane, predvsem bolnikov in športnikov na vseh nivojih. Je aktivna članica Slovenskega (SZKP) in Evropskega (ESPEN) združenja za klinično prehrano in ima licenco ESPEN za učitelja klinične prehrane.

Nada je predsednica Slovenskega združenja za klinično prehrano z diplomo Športne klinične prehrane pri mednarodnem olimpijskem komiteju. Magisterij je opravljala na področju fiziologije športa, doktorirala pa je na področju raziskav uporabe glutamina pri zdravljenju bolnikov z rakom. Ne manjkajo ji dolgoletne izkušnje pri delu s številnimi vrhunskimi in rekreativnimi športniki. Svoj športni vsakdan preživlja kot triatlonka, tekačica in kolesarka. Je zmagovalka Ljubljanskega maratona in udeleženka 22 Ironman triatlonov. In še jih ima v načrtu.

 

IZTOK ČOP

iztok čop

Iztok Čop je z naskokom najuspešnejši športnik v samostojni Sloveniji in je na svoji športni poti dosegel prav vse, kar se v športu doseči da, svojo bleščečo kariero pa je sklenil na olimpijskih igrah v Londonu z novim odličjem – z Luko Špikom sta svoj zadnji skupni nastop kronala z olimpijskim bronom. Se še spomnite, ko ste navijali doma pred sprejemniki?

Iztok pa ni uspešen le v tekmovalnih vodah, saj s svojim bogatim znanjem, izkušnjami in kritično konstruktivnim pristopom želi pomagati ustvarjati boljše pogoje za razvoj športa v Sloveniji, obenem pa promovirati šport med mladimi. Tako se že nekaj let ukvarja s približevanjem veslaškega športa mladim, aktivno se odeležuje tudi raznih akcij promocije športa in zdravega življenja. Pet let sestavlja in vodi programe rekreativne veslaške vadbe. Svetuje pri sestavi treninga vrhunskih športnikov in rekreativcev.

 

KLEMEN DOLENC

Klemen DolencTekač, nekdanji vrhunski duatlonec, trener atletike in atletski sodnik. Več kot 25 let izkušenj v svetu rekreacije, predvsem na področju trenerstva in testiranja športne opreme. Delo s tekači, njihovo sprejemanje nasvetov in njihovi uspehi so njegova strast in veliko veselje.

 

 

 

 

Dr. DENIS MLAKAR – MASTNAK

Klinična dietetičarka z večletnimi izkušnjami iz prehranske obravnave in prehranskega svetovanja pri bolnikih, pri zdravih in pri športnikih. Poleg zaključenega študija specializacije iz klinične dietetike v letu 2005, je leta 2012 zaključila še dveletni podiplomski študij športne prehrane v okviru Mednarodnega olimpijskega komiteja.